dissabte, 9 d’octubre del 2010

Fora, la pluja

Finalment torna la pluja i esclata la tempesta que feia dies veenien anunciant. La teulada s'estrena de veritat i la claraboia de les golfes es difumina gota a gota fins convertir-se en una finestra al fons del mar.
Nit de tempesta de tardor, ara llum ara foscor, clarobscurs acompassats pel repiqueteig de la pluja sobre les teules, sobre el balcó i fang que rebota al terra i ho empastifa tot. Les bèsties inquietes busquen refugi dels trons, tots els dragons han buscat minuscules escletxes de la façana per refugiar-se al santuari del darrer pis i jo aprofito que segueix la electricitat per gaudir d'aquesta tempesta protegit sota un sostre antic fet de nou.
I em ve al cap John Lennon que ara faria 70 anys, i com podia ser tant modern el que avui seria un ancià havent mort abans del meu naixement. La resposta és com aquest temporal, que es gesta, descarrega, se'n va i segurament algú dirà demà que en tota la seva vida havia vist res semblant i sempre que plou algú invoca la mateixa frase. El cicle de la vida i el rei lleó, el cicle de la modernitat i la segona república, el cicle de la pluja i la senyoreta Montse i les seves cartulines, el cicle de la Pau i Vietnam + Yoko Ono amb un Lennon Imagine i un colom de la pau que deu estar arrecerat de la pluja esperant que demà surti el sol en busca d'una olivera.

3 comentaris:

maria ha dit...

El que no acabo d'entendre és per què la celebració l'han fet a Islàndia...que viu allà ara la Yoko?

Deric ha dit...

Vaig passar un fantàstic dia de tardor mirant un fort temporal de llevant al mar, darrera d'una finestra al costat de la persona que estimo. Hi ha res millor?

Jordi ha dit...

Maria suposo que és perquè allí han construït la Torre Imagine per la Pau en honor seu que és l'homenate mes aparatós dels que faran.

Dèric, insuperable, aix si la eneja fos tinya...