dijous, 29 d’octubre del 2009

OFF

Em desperto per intuició, doncs el meu cos sap que és divendres i ja és l'hora en que el mobil m'anuncia que són les 06:50. Estic en vigilia resistint a comprobar que tinc raó fins que conformo que la llum que entra per la finestra és la de l'hora de llevar-me però el mobil no respón, tenia bateria i esta apagat, teclejo i res. Miro el rellotge d'agulles i esta glaçat a les 2 hores i 27 minuts, no pot ser.
L'ordinador habituat a estar eternament en on baixant i compartint informació esta mut, hauran saltat els ploms amb tantes obres...
Tampoc surt aigua de la dutxa...
Em besteixo i baixo els 6 pisos a peu. El carrer esta ple de gent que protesta per l'apagada, NO FUNCIONA RES, ni transport públic, ni semafors. RES.
Les màquines han mort i nomes ens movem els vius i les coses inertes que empeny el vent.
No puc treballar sense ordinador. La feina es suspen mentre les autoritats mundials estudien que ha aturat les màquines i enginys artificials.
Comença una nova era, mes lenta, mes discreta i mes humil. Afortunadament segueixo comprant llibres en format paper, carrego la motxilla amb una selecció de novel.les, una llibreta i un boligraf, agafo menjar i em disposo a marxar de la ciutat per tornar al poble i explicar que estic be esperant que ells també ho estiguin.
La era moderna s'ha extingit i em pregunto com podré sseguir sent amic dels meus bloguers preferits i si hi podré tornar a parlar mai.
Llenço el mobil a les costes del Garraf mentre segueixo com d'altres les vies del tren com a punt de referència.

És ficció, qui sap si algun dia....

5 comentaris:

Deric ha dit...

De fet el calendari Maia que diu que el 2012 és la fi del món parla d'això. No com la pel·lícula que s'estrenarà aviat d'una fi física del planeta, sinó de la fi d'una era en que les màquines tenien tanta importància i que tornarem a l'esència.
El 2012 és la fi de l'electricitat segons els maies, per tant el teu relat no és tanta ficció com pugui semblar, si més no per ells.

Anònim ha dit...

Que bé!! Ha tornat el PAleolític! Per fi podré coneixer el meu objecte d'estudi de primera ma!!

Met ha dit...

Estic amb en deric amb el tema del 2012... i crec que s'ha fet un gra massa. Potser sí que e4ls astres en enviaran un senyal i la nostra manera de concebre el món pot començar a variara... però d'aquí a l'apocalisi hi ha un tors ben gros.

Per cert, si un di les màquines deixen de funcionar, bona part de la humanitat morirà; hi ha massa gent que només es lleva, treballa, consumeix i dorm. Amb una mica de sort fornica i vota a les eleccions... Però això ja és un altre tema...

Deric ha dit...

tinc un company de feina que viu a un poble perdut a la muntanya on té una caseta sense llum ni gas ni comoditats i un petit hort... tot preparat per si el 2012 passa el que et vaig dir.
D'il·lumintats n'és el món ple, també.

Jordi ha dit...

Havia vist el trailer de 2012 però desconeixia el significat real que li volien donar els Maies, interessant. Deric no fotis que aquest neo hermità ho fa per por a aquesta profecia...

Roger, hauries d'estudiar el paleolitic a la inversa seria tota una aventura però ja no et podria llegir tant facilment.

Met si mes no m'agrada pensar sovint en un mecanoscrit del segon origen pero sense tantes morts i confesso que no em desagradaria viure-ho tot i que temo que s'acabarien substituint màquines per esclavatge d'animals i persones...