diumenge, 20 de setembre del 2009

Després de la pluja

Davant meu un arc de Sant Martí es difumina i va tornant el protagonisme als gratacels de Sants. (Maleeixo el meu descuid per no tenir bateria a la càmera). Avui en aquesta part de la ciutat no ha plogut però els colors al cel em demostren que mes enllà la realitat ha estat una altra.
Desprès d'haver tornat a la rutina que la pluja i el fred han fet acte de presència i els pantalons curts són una muntanya a punt de ser traslladats a l'armari per no tornar a veuren's fins l'abril o maig del 2010.
Aquest fred moderat desprès de l'estiu és un bàlsam malgrat que la pluja m'escupi a la cara que el bon temps s'ha acabat, que les tardes ja no són lliures i que el mirall torna a ser un Oracle on formular preguntes d'un futur incert.
Ha estat un estiu fèrtil en lectures d'aquestes que et lliguen a d'altres històries en cadena: La casa de Bernarda Alba m'ha fet desitjat llegir Poeta en Nueva York, la extensa biografia de Virginia Wolf comprar fa dos dies Al Faro i Las Olas, i animar-me a escriure, perquè no; La mort i la primavera m'ha sorprès i m'ha recordat que tinc molts relats en velles llibretes adormits; amb Els homes que no estimaven a les dones he llegit per primer cop novel.la negra i he descobert un personatge a idolatrar, Lisbet, tot i que no penso llegir els tres llibres de cop com si m'hi anés la vida i seguiré amb la descoberta de petits tresors com El viejo y el mar que tot just he acabat aquesta tarda.
Ja no queda cap rastre de l'arc de Sant Martí i així es fon el darrer diumenge d'estiu mentre vaig a escollir un nou llibre per posar sobre la tauleta de nit.

5 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Jordi, trobo que enels últims posts t'estàs lluïnt de manera especial; les descripcions, l'"oracle on formular preguntes d'un futur incert", la fosa de l'últim diumenge de l'estiu...

Amb la llista extensa d'obres queda clar que, altra cosa no ho sé, però llegir... una estona llarga! :)

Benvingut a la tardor.

Anònim ha dit...

A mi el fred m'ha dut un bon constipat! Completament d'acord amb Woolf i Salander!

b. ha dit...

No en tenc ni idea de com he arribat a aquest blog.
Aquest estiu jo també he descobert na Lisbeth Salander, i m'agradaria donar-te un consell. Si tens en ment llegir-te la segona i la tercera part de millenium hauries de fer-ho seguits, més que res perquè no és una trilogia. Realment només són dos llibres, ja que el segon i el tercer van tan seguits que és com si fos un punt i a part.


Salut!

Jordi ha dit...

Benvingut Ferran gràcies com sempre ja veus que tinc feina amb tota aquesta literatura.

Roger jo també m'he estrenat amb un bon constipat amb el que espanto a la gent al metro estornudant!

Benvolguda Al.lota bencaventurats són els camins d'internet que ens porten a blogs misteriosos. Gràcies pel teu consell que tindre en compte per llegir el dos i el 3 d'una tirada això sí l'any vinent. M'ha agradat el teu blog.

Met ha dit...

Aquest estiu he llegit menys... la feina hi ha influit molt, sense dubte.

Afrotunadament tinc temps per llegir durant tot l'any, pel que això de lectures d'estiu, no sé ben bé que és. Jo vaig fent.

El que m'interessa m'ho passo pels ulls amb avidesa, i sinó... el reservo per aunq el meu cervell en tingui ganes.. o no.