dilluns, 15 de setembre del 2008

RUTES DEL PRIORAT, VIATGES INTERIORS


Aquest cap de setmana ha estat complert. Dissabte seguint una tradició que vàrem improvisar fa uns anys vam decidir anar a dinar pel Priorat, que és de les zones que mes m’agraden, el paisatge, la gastronomia, la natura tan ordenada de marges i vinya i tan feréstega de bosc i fauna.
La ruta va consistir en anar del poble a Garcia, seguir cap a El Molar i d’allí enlloc de tirar cap a Gratallops vaig decantar-me cap a La Figuera i quan no sabia cap on tirar un bon home ens va indicar que hi havia una drecereta que comunicava la Figuera amb la Vilella Baixa, que era el nostre destí desitjat. De cop em vaig trobar conduint per unes pendents i enmig d’un bosc tranquil i verd o només vàrem coincidir amb algun ciclista que, ells sí que tenen mèrit, pujaven costa amunt esbufegant. Un cop vam arribar a baix de tot d’aquella vall un rierol amb prou esforç d’un pam d’aigua feia força per seguir un llarg i sec camí. Seguint les indicacions del bon home de seguida vam trobar la carretera que ens va deixar de ple a la Vilella.
Un cop arribats al destí i tenint pànic a aquests pobles de carrers costeruts i estrets vaig deixar el cotxe a en un aparcament al principi del poble i ves quina cosa que el restaurant estava tot just a l’altra banda i vam haver de fer gana recorrent tots els carrers, perfectament arreglats i de cases de pedra. Un encant de poble.
Vam dinar al Racó del Priorat, bona menja i tracte agradable, i el preu mes que just.
Passat el dinar vam haver de pujar tot el que havíem baixat i pujar al cotxe un altre cop va ser glòria, val a dir que dos de les expedicionàries tenien mes de 80 anys!!!
Desprès Torroja del Priorat i parada a Porrera, on com l’any passat vam comprar Vermut i vi de les bodegues del Lluís Llach, mes per la gràcia que fa el cantant que no pas com a enòlegs experts. En definitiva una bona forma de passar un dissabte d’entretemps. A l’arribar a casa l’aventura va continuar, però aquest cop sense sortir de l’habitació i amb un llibre a la ma com a únic element. To be continued......

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi..
sí sí, un viatge molt xulo però ens deies amb la intriga de quin és este llibre. Això no se fa!!!

Prper capçitol, llibres recomanats

Jordi ha dit...

M'has d'ensenyar a agregar blocs a la meva llista, que vull agregar-te!!!!
Ara ve la 2a part ;-)

Anònim ha dit...

esta molt be fer rutes pel priorat, podeiu fer fotos i pejar-les, fins i tot si són curioses participar en el curs de quadern de viatges de la UOC.