diumenge, 13 de desembre del 2009

Entre llibres

Addicte a les compres amb l'excusa d'entrar a la FNAC per comprar tres llibres per regalar: La lluvia antes de caer (encàrrec d'una amiga), Mil soles esplendidos (per una amiga que ha fet anys) i La mano de Fátima (per la meva amiga invisible laboral) he pecat i he comprat en pur acte d'auto-plaer: Poeta en Nueva York (que ja tocava tenir-lo a les mans), 1984 (que un amic em digues que el meu pis minimalista li recorda a aquest llibre, em va fer recordar que era una compra pendent i em temo que no m'agradarà la comparació. Plegarias atendidas de Capote és la meva tercera compra, mai esta de mes llegir Capote, a l'estiu vaig llegir-ne la seva primera obra, val a dir que en soc seguidor des de que Todo sobre mi made em va descobrir Música para camaleones, i ara tinc a les meves mans la seva darrera obra que segons indica el pròleg esta inacabada. I per culpa d'aquests escriptor he comprat L'home dels pijames de seda de Màrius Carol (Mandra de contertulià) però no he pogut obviar un llibre que novel.li els tres estius del novayorques a la Costa Brava. La darrera temptació literària ha estat El primer hombre de Camus desprès d'impactar-me per l'extranger.
No tot són paraules i van caure Los abrazos rotos en edició especial (sessió de dissabte a la nit) i el millor de Bowie. Sort que no vaig saber trobar el darrer de Mika, possiblement em pesaven massa les compres ja.
En definitiva immers en les compres consumistes que tant agobien i tanta felicitat instantània i a llarg termini tinc material suficient per hivernar aquest nadal en recerca i captura d'inspiració.

9 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

tot just ara m'estic llegint El primer hombre, de Camus

Deric ha dit...

vas carregar bé, eh?
Poeta a Nueva York me'l vaig comprar no fa gaire a Granada en una edició especial molt maca.

b. ha dit...

això és una compra i el demés són beneitures :D
Si algú et diu que el teu pis és com el de 1984 esque no tens mobles o que no hi ha res... Vius a una casa buida?
En Capote... has llegit a sang freda?
és impressionant com anaven les coses allà i com anaven aquí a la mateixa època.

Cuida't
:D

Bargalloneta ha dit...

també sóc addicte a les llibreries són la meva perdició!!!!

Jordi ha dit...

Jesús a veure si t'atrapo aviat!

Dèric, has vist i vaig parar perque la cistella pesava!

Paraules, mobles n'hi han pero sobretot al menjador els justos, no soc de penjar res a les parets, estil desayuno con diamantes.. A sang freda i plegarias atendidas són els dos que em manquen d'ell.

Mònica: hola, em dic Jordi i soc acumulador-devorador de llibres.

Met ha dit...

Jo també fa temps que em decanto pels llibres a l'escriure la carta als reis.
però mai els envio a una gran multinacional a adquirir-los. per a mi els llibres són quelcom més que un producte de consum. Sempre les encarrego a la llibreria del meu barri. El meu llibreter entén el que ven i em tracta com una persona.
Digue-me sentimental però a mi, això de posar els llibres en una cinta transportadora de miniatura com si fos un pac de quatre iogurts o una bossa de papates xip, no m'agrada gens. :(

PD: Camí de Sirga, gran novel·la. Em va costar d'entrar-hi, però un cop dins, flueix com l'Ebre. ;-)

parce ha dit...

Ja sabràs el llibre que et vaig a recomanar... a tu i els teus lectors http://circoiberia.wordpress.com/vulgaria/

parce ha dit...

Bones el·leccions!! Em quede amb 1984!! Feliç cap d'any!!

Anònim ha dit...

Sens dubte jo tb regalo llibres del FNAC!
A tothom! Sempre en trobo un per cada parent